NEDERLANDS / ENGLISH

Stefan Serneels – The Everyday Supernatural

Fernand Haerden, 2014

 

Ook in het werk van Stefan Serneels (1968) gaat het in feite om verbrijzelingen van gebeurtenissen, om fragmenten van feiten, niet als fragment geboren, maar dat wel mettertijd geworden onder de hand van de kunstenaar. Aan dit werk gaat immers een wereld vooraf. Zo leveren filmsequenties, stills, foto’s en strips hem vaak de basisideeën, die hij in zuivere potloodtekeningen, gemengde Indische-inkt- tekeningen of sinds kort in acrylwerken met een afstandelijk groen of blauw coloriet, uitwerkt, uitzuivert, naar zijn wil plooit.

(lees meer...)

 

Stefan Serneels of de verkruimelde Proustiaanse Madeleine

Floris Dehantschutter, oktober 2013

 

De labyrintische wereld van Stefan Serneels (°1968) bevindt zich op het afgemeten snijvlak van demonische deconstructie en arcadische (re-)constructie. Naast dit spanningsveld van vernietigen en opbouwen kenmerkt zijn œuvre zich door een constante zoektocht naar onze condition-humaine.

(lees meer...)

 

Drawn Panorama: het psychopicturale oeuvre van Serneels.
Een tekst naar aanleiding van interviews met Stefan Serneels.

Sven Vanderstichelen, 2010

 

Serneels' werk is een dramatisch donkere onderwereld, die het licht enkel ziet door de uitsparingen op het witte blad. Een gecreëerde onderbewuste realiteit vol vertekende perspectieven en surrealistische gedaanten.

(lees meer...)

 

Surrealisme als de waanzin van de banaliteit
Korte blik op het werk van Stefan Serneels

Van de Vel Matthias, 2007

 

Het mysterieuze oeuvre van de Belgische kunstenaar Stefan Serneels belicht hoe het alledaagse leven ondanks zijn herkenbaarheid op een hoogstpersoonlijke manier ervaren wordt, als in de eenzaamheid van de waanzin. In zijn tekeningen en schilderijen suggereert Serneels bijvoorbeeld, door het ongewone verband waarin hij op zich ordinaire zaken bij elkaar plaatst, een onbekende individuele beleving.

(lees meer...)